Raw asiatiska matbollar
Här kommer ett supersnabbt och gott recept på asiatiska matiga bollar som vi gjorde och åt under helgens kick-off! Bollarna håller upp till en vecka i kylen, men går också bra att frysa. Gör till exempel dubbelt recept och släng in i frysen så har du din egen färdigmat till de dagar du har mindre tid till matlagning!
3 dl solroskärnor
3 dl pumpakärnor
1 paprika delad i stora bitar
1 msk riven ingefära
1 msk äppelcidervinäger
1/2 kruka färsk koriander
1/2-1 tsk chiliflakes
1/2 tsk salt
2 msk tamari eller soya (tamari är naturligt glutenfritt medan vanligt soya innehåller gluten)
Till rullning: sesamfrön
Kör alla frön i en matberedare tills de är finfördelade, men du vill ha kvar lite bitar. Ha i resten av ingredienserna och kör till en deg. Smaka av och krydda eventuellt mer efter smak. Rulla till bollar och rulla sedan bollarna i sesamfrön. Ät direkt eller torka i ugnen. Antingen 6-8 h på 42 grader i torkugn, eller 20 min på 150 grader.
Servera med t.ex en pad thai inspirerad sallad.