RAW PÅSK!

Raw Påskägg 4

Tips på nyttigt rawfood påskgodis

Nu är det snart påsk och vi har fullt upp i köket med att förbereda alla RAW- tårtor, bollar och bakverk som våra underbara kunder beställt till påskbordet. För dig som vill passa på att njuta av lite RAW påskgodis i helgen, kommer här ett av våra favoritrecept.

Galet gott och självklart bara fyllt med hälsosamma ingredienser. Raw påsk!

Recept Påskägg (Raw) – 10 st

Ingredienser fyllning (raw mandelmassa)

  • 3 dl skalad mandel
  • 1 dl kokossocker
  • 0,5 dl agavesirap
  • 0,5 dl smält kokosolja
  • 1/2 tsk vanilj
  • 1 krm salt

Ingredienser topping

  • 100 g choklad av hög kvalitet

Ingredienser till mandelmassa (valfritt)

  • 1 krm Spirulina
  • 1 krm Gurkmeja

Gör så här:

  1. Kör mandlarna i en matberedare till ett fint mjöl.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och kör till allt har blandat sig.
  3. Färga gärna mandelmassan med Spirulina för grön färg och gurkmeja för gul färg.
  4. Forma till små ägg och lägg i kylen. 
  5. Smält choklad på låg värme och doppa sedan äggen i chokladen.
  6. Låt stelna i kylen. Håller upp till en vecka i kylen och går att frysa

Raw Påskägg Raw Påskägg 2 Raw Påskägg 3

Gott by Malin blandning

22 March 2016 / 09:05