RAW PÅSK!
Tips på nyttigt rawfood påskgodis
Nu är det snart påsk och vi har fullt upp i köket med att förbereda alla RAW- tårtor, bollar och bakverk som våra underbara kunder beställt till påskbordet. För dig som vill passa på att njuta av lite RAW påskgodis i helgen, kommer här ett av våra favoritrecept.
Galet gott och självklart bara fyllt med hälsosamma ingredienser. Raw påsk!
Recept Påskägg (Raw) – 10 st
Ingredienser fyllning (raw mandelmassa)
- 3 dl skalad mandel
- 1 dl kokossocker
- 0,5 dl agavesirap
- 0,5 dl smält kokosolja
- 1/2 tsk vanilj
- 1 krm salt
Ingredienser topping
- 100 g choklad av hög kvalitet
Ingredienser till mandelmassa (valfritt)
- 1 krm Spirulina
- 1 krm Gurkmeja
Gör så här:
- Kör mandlarna i en matberedare till ett fint mjöl.
- Tillsätt resten av ingredienserna och kör till allt har blandat sig.
- Färga gärna mandelmassan med Spirulina för grön färg och gurkmeja för gul färg.
- Forma till små ägg och lägg i kylen.
- Smält choklad på låg värme och doppa sedan äggen i chokladen.
- Låt stelna i kylen. Håller upp till en vecka i kylen och går att frysa
22 March 2016 / 09:05